„Beauty World by Sandra“ lietuvės įkurtas grožio verslas Danijoje

Turėti nuosavą grožio verslą yra daugelio moterų, neabejingų savo ir kitų žmonių išvaizdai, svajonė. Ketverius metus grožio srityje dirbanti Sandra Vaitkutė grožio studiją pavadinimu  Beauty World by Sandra sugebėjo įkurti ne gimtinėje, o Danijoje. Versli ir darbšti lietuvaitė ne tik kasdien gražina savo klientes, bet ir organizuoja įvairius grožio paslaugų kursus: blakstienų ir antakių priežiūros, makiažo, viso kūno depiliacijos ir plaukų priauginimo. Į mokymus renkasi Danijoje gyvenančios tautietės, o paskaitas veda žymiausios Lietuvos grožio srities meistrės. Pati Sandra yra pirmoji sertifikuota „Koukla“ blakstienų ir antakių laminavimo trenerė Danijoje, laimėjusi trečiąją vietą blakstienų laminavimo čempionate.

Likimas nuvedė į Skandinaviją

„Danijoje pastoviai gyvenu nuo 2017 metų, nuo tada ir pradėjau save sieti su grožio sritimi, – pasakoja verslininkė. – Periodiškai į Daniją atvykdavau jau nuo 18 metų, bet visai į kitą salą, dirbti skirtingų darbų. Penkerius metus dirbau sezoninį darbą prie eglučių. Darbo sezonas trukdavo 2–3 mėnesius, po to likusį laiką leisdavau Lietuvoje, dirbdama padavėja-barmene. 

Vieną vasarą teko dirbti ir tris darbus. Buvo ir ketvirtasis, bet jo jau pati nebeaprėpiau, dalį darbų perleisdavau vienai moteriai. Ji padėdavo valydama už mane keletą namų, kuriuos buvau apsiėmusi, kol aš nuo penktos valandos ryto dirbdavau viešbutyje prie pusryčių. Po pietų grįžusi namo dirbdavau su grožio srities klientėmis ir vakare bėgdavau į restoraną dirbti padavėja. Ir taip kas dieną, ilgą laiką mano dienos tęsdavosi nuo penktos valandos ryto iki vėlyvos vėlyvos nakties. Džiaugdavausi, jei man likdavo bent keturios ar penkios valandos miego, – nelengvą gyvenimo svetur pradžią prisimena grožio specialistė.

Prieš kelerius metus sugalvojau išvykti į Daniją ilgesniam laikui, kadangi gavau darbo pasiūlymą ir man ši šalis jau buvo šiek tiek artima ir pažįstama. Tuo pačiu metu draugai man siūlė vykti padirbėti į Švediją ir Norvegiją, bet Danija man buvo priimtiniausia. Pirminis planas buvo užsidirbti šioje šalyje tiek, kad grįžusi į Lietuvą galėčiau įsigyti savo būstą. Dabar planas jau kitoks – pirksiu būstą Danijoje ir liksiu čia gyventi.“

Grožio sritis mieliausia

„Mane visada traukė grožio sritis, nuolatos domėjausi naujovėmis, gilinau turimas žinias. Norėjau dirbti tokį darbą, kuriame visada galėčiau būti pasitempusi bei padėti kitoms merginoms jaustis pasitikinčiomis savimi ir gražiomis. Ir, be abejonės, norėjau būti pati sau viršininkė ir dėliotis savo grafiką nieko neatsiklausdama. Manau, tai yra laisvė valdyti savo laiką pačiai. 

Kadangi esu grožio specialistė, bendradarbiauju su įvairiais prekių ženklais, kurie su manimi susisiekia. Kai išbandau produktus, jei jie man patinka, juos reklamuoju socialiniuose tinkluose ir net kartais įtraukiu į savo parduodamų prekių asortimentą. Man kokybė yra labai svarbu.“ 

Verslo pradžia nebuvo lengva

Verslo pradžia kone kiekvienam verslininkui yra iššūkis, reikalaujantis nuolat planuoti, strateguoti, ir mokytis naujų dalykų. Verslas svetimoje šalyje – dar sudėtingesnis uždavinys.

„Tikriausiai sunkiausia buvo tai, jog verslą pradėjau svetimoje šalyje, menkai mokėdama danų kalbą. Šią kalbą supratau, bet kalbėti sekėsi sunkiau. Taisyklių nežinojimas, kalbos barjeras ir būtini gana nemaži finansai norint atsidaryti savo verslą vertė padirbėti iš peties, tačiau negalėčiau to vadinti labai dideliais sunkumais, – pozityviai žvelgdama į praeitį pasakoja Sandra. – Visus praėjusius ir dabartinius sunkumus atperka laimingos klienčių akys ir šypsena veide, kai jos pamato save veidrodyje.

Nieko nuostabiau nebūna, kai jos manimi pasitiki ir sugrįžta atgal. Myliu jas visas labai labai. Ir stengiuosi dėl kiekvienos klientės vienodai, nes man mano darbas – tai mano didelis turtas ir pagaliau išsipildžiusi svajonė.“

Atstovauja prekės ženklams

Itin veikli, daug darbų spėjanti nudirbti Sandra Vaitkutė aktyvi ir socialiniuose tinkluose. Ten ji bendrauja su savo klientėmis ir dalijasi grožio patarimais, atrastais kokybiškais grožio produktais su sekėjomis „Instagram“ paskyroje @beautyworldbysandra.

Ji taip pat yra namų kvapų prekės ženklo „Aromatic89“ oficiali atstovė Danijoje, nes mano, kad  prabangos kvapas yra labai svarbus ir būtinas pasirinkimas.

Kitas oficialiai atstovaujamas prekės ženklas Danijos rinkai – „Iqos“. Daug metų šioje šalyje žmonės iš viso pasaulio užsisako „Iqos“ iš Sandros, o ji džiaugiasi galėdama pasiūlyti klientams šią prekę pigiau ir galimybę šį produktą įsigyti jos grožio studijoje. 

Kontaktai:

Interneto svetainė: www.beautyworldbysandra.dk
„Facebook“: facebook.com/Beautyworldbysandra.dk
„Instagram“: @beautyworldbysandra